Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Een klinisch onderzoek is medisch onderzoek om meer te weten te komen over experimentele geneesmiddelen of niet-goedgekeurde nieuwe geneesmiddelen. Door klinisch onderzoek kunnen we meer inzicht krijgen in de veiligheid en doeltreffendheid van het experimentele geneesmiddel dat wordt onderzocht.

Deelnemers hebben verschillende redenen om mee te doen aan klinisch onderzoek, waaronder:

  • bijdragen aan de vooruitgang van de wetenschap.
  • toegang verkrijgen tot onderzoeksgeneesmiddelen of -procedures die anders niet beschikbaar zouden zijn.

U doorloopt eerst een screeningproces op de onderzoekslocatie. Als u in aanmerking komt voor het Cervino-onderzoek, wordt u willekeurig toegewezen (zoals bij het opgooien van een munt) om een van de volgende behandelingsopties te ontvangen:

  • alleen ABBV-383, OF
  • één van de volgende standaard beschikbare behandelingen, zoals bepaald door uw onderzoeksarts:
    • carfilzomib + dexamethason (Kd)
    • elotuzumab + pomalidomide + dexamethason (EloPd)
    • selinexor + bortezomib + dexamethason (SVd)

Een medewerker van het onderzoeksteam neemt gedurende ongeveer 1 jaar na voltooiing van het onderzoek elke 4 weken contact met u op om te zien hoe het met u gaat en om enkele vragen te stellen over uw gezondheid. Na dat eerste jaar vindt de follow-up minder frequent plaats, namelijk ongeveer elke 12 weken.

Van de deelnemers wordt verwacht dat zij alle kliniekbezoeken bijwonen en alle onderzoeksprocedures voltooien volgens de instructies van de onderzoeksarts, om er zeker van te zijn dat we kunnen begrijpen hoe de behandeling werkt. Mogelijk krijgt u een vergoeding voor onderzoeksgerelateerde reiskosten. Het onderzoeksteam kan u meer details geven als u in aanmerking komt en overweegt mee te doen.

Uw deelname aan het onderzoek is vrijwillig. U kunt uw deelname op elk moment en om welke reden dan ook stopzetten, zonder dat hier sancties aan verbonden zijn of verlies van voordelen waar u anders recht op zou hebben.